Podcasten met Blogger en SmartCast

(NL vertaling van How to podcast with Blogger and SmartCast)

Dit is een stap-voor-stap beschrijving van hoe je kan podcasten met Blogger and Feedburner SmartCast.

  1. Maak een nieuwe Blogger site aan op [jouw_podcast].blogpost.com (zie Getting Started en New Blogger Site voor details)
  2. Ga naar de Settings/Formatting pagina terwijl je ingelogd bent op Blogger.com
  3. Zet ‘Show Link Field’ op ‘Yes’
  4. Creeer een nieuw artikel (Posting/Create) en zet de link van de MP3 file in het ‘Link’ veld.
  5. Publiceer het artikel (‘Publish Post’) en bekijk je blog home pagina (‘View Blog’): de titel van je artikel zal aanklikbaar zijn en de link eronder is die van de MP3 file!
  6. Ga naar www.feedburner.com, geef daar de URL van je Blogger feed in (als je niks veranderd hebt aan je feed settings, staat ie op http://[jouw_podcast].blogpost.com/atom.xml) in het ‘Feed URL’ veld en klik op ‘Next’
  7. Klik de ‘SmartCast’ optie aan:
  8. Test het nu uit in je eigen podcatcher programma (Kijk op nl.wikipedia.org om te zien welke podcatcher softwares er bestaan; in het voorbeeld hier: Doppler). Voeg de nieuwe Feedburner URL er aan toe.
  9. Laat het programma de nieuwe podcasts afhalen (in Doppler: klik op “Retrieve Now”): je zou moeten zien dat jouw MP3 file van daarstraks afgehaald wordt
  10. Configureer je programma zo dat de nieuwe MP3 files automatisch verschijnen in iTunes of Windows Media Player (Het hangt af van welke podcatcher je gebruikt welke muziekbeheer programma’s ondersteund worden)

Ziezo, dat was het!

💬 NL💬 podcast