Parelvissers geheugensteuntje

(post in Dutch)
parelvissers

Steven Noels publiceerde al een voortreffelijke legende voor De Parelvissers, maar omdat ik na de eerste aflevering nog mijn Guido, Xavier en Lucas nog niet uit mekaar kon houden, heb ik er de foto’s van de cast bijgeplaatst.
Ik vind het geweldig dat ze een pak nieuwe acteurs een kans geven, maar ik merk dat ik met bekendere gezichten (Tom Van Dyck, Marc Van Eeghem) minder problemen heb om personages uit mekaar te houden. Ik heb op een bepaald moment An Beyers en Sofie Deschryver verwisseld, en op een ander Xavier en Dick. Steffie is makkelijk, da’s de enige blonde. In wiens slaapkamer stond Guido met zijn zatte botten weer? An of Sofie?

Nu ja, ze hebben 6 weken tijd om de namen en gezichten erin te stoempen.

UPDATE:
op aanraden van Bart’s eega Gudrun, heb ik de foto’s van de personages gebruikt ipv de foto’s van de acteurs (bvb Lucas Blommaert heeft in de serie geen baard). Hierbij de nieuwe foto:
geheugensteuntje

10 thoughts on “Parelvissers geheugensteuntje”

 1. Die foto’s van Lucas en Marc zijn duidelijk uit een andere reeks/opvoering/fotoshoot, want ik vind ze echt niet makkelijk te herkennen hier.

  Zou leuk zijn moest je er uiteindelijk foto’s uit de reeks zelf bij kunnen zetten. En als echte afficionado dan nog beide leeftijden :-p

 2. Handig, inderdaad (al begon me tegen het einde van de uitzending al iets beter te lukken).
  Sowieso begrijpelijker dan je “Blogger naar WordPress post”. Maar dat laatste ligt dan weer volledig aan mij… :-).
  Ik zie er echter wel iets in: ik heb namelijk webspace bij mijn internetprovider die ik toch nooit gebruik. En bij Typepad moet ik betalen. Mocht ik dus met WordPress op mijn toch al betaalde webspace een blog kunnen zetten, eventueel aangevuld met wat andere dingen… Weet je toevallig of je binnen een Dreamweaver site een stuk WordPress kunt “invoeren” of zo?

 3. @Steven: tempo, man 😉 ! Die van u gaan er toch waarschijnlijk beter uitzien. Smijt ze maar op Flickr!
  @Drun: ik heb u verward met Bart. 1000 maal excuus!
  @Serge: Dreamweaver, brrr nee!! Je hosting moet PHP ondersteunen en ik denk dat Skynet en Telenet dat niet hebben.
  @Pietel: An is inderdaad de madam met het meeste pit.
  @Bart: Sorry, ik zag kopjekoffie.be staan in Drun’s Blogger profiel en ik had niet door dat het uw wederhelft was. Gecorrigeerd. Een linkske naar Netlash blijft goed voor uw Google experiment, natuurlijk.

 4. hey, bedankt voor dit inderdaad handige geheugensteuntje. Moet eerlijk zeggen dat de parelvissers m’n aandacht gegrepen heeft. Net ‘t stukje gelezen over de kijkcijfers in DS.
  Weet je welk dwaas feit mijn aandacht even deed afdwalen. ‘t Feit dat “de protput” nu plots Guido heet en ik plots op een Eiland verzeild raak. Maar bon, i’ll survive. Wat me wel meer stoort is dat de acteurs het de hele tijd hebben over PIEt. Die Brabantse i zoals in “iek, vies, iek mies je…” Kreeg je verdomme in Leuven tijdens de uitspraakoefeningen te horen dat je i als westvlaming net een tikkeltje te westvlaams was en dan hoor je dit uit de kelen van heerlijke acteurs. Guess it’s just me 🙂 “mo ‘t stoar mie m� moment’n”

  ps nice to pick up my man =lloyd= in a totally unknown space and time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.