Krantenkoppen op popnuuz.com

Een tijdje geleden merkte ik dat krantenkoppen.be verdwenen was. Ik gebruikte die site regelmatig om een overzicht te krijgen van wat er in de kranten beweegde bewoog die dag, “wat ik gelezen zou moeten hebben”. Na enkele weken dacht ik: nou dan maak ik hem gewoon zelf, maar beter. Dus ik begon te experimenteren met het importeren van RSS feeds en het opvangen van het klikken op artikels zodat ik “populaire artikels” kon tonen. De eerste versie was nogal traag dus ik stak er op verschillende niveaus ‘caching‘ in, en de uiteindelijk goed werkende versie staat nu online:

Krantenkoppen: belgie.popnuuz.com

Ik heb mijn inspiratie getrokken uit zowel krantenkoppen.be als popurls.com . Je ziet een korte inhoud van het artikel als je over de link gaat met je muis (‘mouse-over‘) zodat je beter kan beslissen of je het artikel wil lezen of niet. Er is een splitsing op topics: zowel inhoudelijk (binnenland/buitenland/economie/…) als geografisch (per provincie), en per categorie wordt er een top 50 bijgehouden, alsook een globale top 50. Hoe meer mensen de site gebruiken als nieuwsoverzicht en doorklikken naar artikles, hoe waardevoller de Populaire Artikels in Belgie – belgie.popnuuz.com/pop link wordt.

De bronnen zijn, naast de kranten, ook de tijdschriftten (Knack/Trends) en enkele websites (Clint, Brusselblogt/Gentblogt). De URL laat vermoeden dat er ook een franstalige versie kan komen, en dat is dan ook correct. Ik ben nu nog bezig met het verzamelen van de juiste RSS feeds daarvoor.

💬 Belgium 💬 RSS