Krantenkoppen op popnuuz.com

Een tijdje geleden merkte ik dat krantenkoppen.be verdwenen was. Ik gebruikte die site regelmatig om een overzicht te krijgen van wat er in de kranten beweegde bewoog die dag, “wat ik gelezen zou moeten hebben”. Na enkele weken dacht ik: nou dan maak ik hem gewoon zelf, maar beter. Dus ik begon te experimenteren met het importeren van RSS feeds en het opvangen van het klikken op artikels zodat ik “populaire artikels” kon tonen. De eerste versie was nogal traag dus ik stak er op verschillende niveaus ‘caching‘ in, en de uiteindelijk goed werkende versie staat nu online:

belgie.popnuuz.com – overzicht van Belgische krantenartikels

Krantenkoppen: belgie.popnuuz.com

Ik heb mijn inspiratie getrokken uit zowel krantenkoppen.be als popurls.com . Je ziet een korte inhoud van het artikel als je over de link gaat met je muis (‘mouse-over‘) zodat je beter kan beslissen of je het artikel wil lezen of niet. Er is een splitsing op topics: zowel inhoudelijk (binnenland/buitenland/economie/…) als geografisch (per provincie), en per categorie wordt er een top 50 bijgehouden, alsook een globale top 50. Hoe meer mensen de site gebruiken als nieuwsoverzicht en doorklikken naar artikles, hoe waardevoller de Populaire Artikels in Belgie – belgie.popnuuz.com/pop link wordt.

De bronnen zijn, naast de kranten, ook de tijdschriftten (Knack/Trends) en enkele websites (Clint, Brusselblogt/Gentblogt). De URL laat vermoeden dat er ook een franstalige versie kan komen, en dat is dan ook correct. Ik ben nu nog bezig met het verzamelen vanĀ  de juiste RSS feeds daarvoor.

Check het eens uit!

3 thoughts on “Krantenkoppen op popnuuz.com”

  1. Details natuurlijk, maar ik zou blijer zijn als er op de links een target=blank zou zitten.

    Voor de rest: erg leuk initiatief!

  2. Misschien ook nog aanvullen met vandaag.be (zal wellicht een samengaan zijn vd berichten BvL & GvA , zelfde redactie)?

    Wat ook leuk zou zijn ( maar misschien niet echt conform de opzet van popnuuz) : een lijstje van de tweets die de pers genereert.
    Maar misschien kan of mag dat niet?

    In ieder geval, gebookmarkt (d) !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.