Sue your customers

(Post in Dutch)

Het Franse equivalent van anti-piraterijstichting Brein (“Sacem“) stond onlangs in zijn hemd. Muzikanten als Yann Tiersen, Ez3kiel, Le Peuple de l’Herbe en Manu Chao ondertekenden in opinietijdschrift Le Nouvel Observateur een manifest waarin ze strijden voor een eind aan de hetze tegen de downloader. ‘Net als minstens acht miljoen andere Fransen hebben wij ooit online muziek gedownload en zijn we dus potentiele misdadigers.’
(from 3voor12.vpro.nl)

Marcel, ge gaat het nooit geloven: nu vinden de artiesten ook al dat we moeten stoppen met iedereen een proces aan te doen die MP3s downloadt.

Geen paniek, Suzanne! Ik had dit voorzien in mijn businessplan.

Hoe bedoelt ge?

Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved. Machiavelli, Suzanneke!

En dat betekent concreet …</p>

We doen een paar artiesten een proces aan wegens contractbreuk, we zetten er een tiental andere op straat, en het gaat rap gedaan zijn.</p>

Amai, Marcel, gij zijt ne straffe tiep… Zeg, het is vrijdag vandaag, he? Wie sturen we vandaag een sies en die sist?</p>

‘Cease and desist’, Suzanne. Even in mijn agenda kijken … Dominiek of Fuckhedz? Inne miene mutte …

Ik nodig u uit om te beleven op welk gesofisticeerd niveau dit gevecht beslecht wordt. Hyperlinks voor dummies:

Although it is possible to make links without the ISP (who hosts the site on which these links appear) knowing it and although those links constitute a technical means enabling users to go directly or indirectly from one site to another, they can be considered as information which is to be found on a web site. Therefore, the fact that such links are to be found on a web site hosted by Belgacom Skynet has to be viewed as a storage of information on its server. What is more, these links automatically refer to another site, they are a kind of key which, when you click on it, makes it possible to download, copy and spread reproductions of music records without the authorisation of the right owners. Linking to such illegal files while knowing (or being supposed to know) that these links are illegal constitutes an unlawful act.
(via IFPI vs Belgacom Skynet – PDF)

💬 NL 🏷 Belgium 🏷 copyright 🏷 music